Screentec start productie van FFP3 maskers

Foto: Tero Suutari.

In deze turbulente tijden is er alsmaar meer vraag naar persoonsbeschermende middelen (PBM producten). Na het opzetten van een productielijn voor gelaatsschermen, is Screentec nu van plan om ook FFP3 maskers aan haar portfolio toe te voegen.

In maart kwam de CTO van Screentec, Mikko Paakkolanvaara, op het idee om te beginnen met de productie van het Screentec V3 Vizier, nadat hij had gezien dat er grote tekorten aan dit soort PBM producten waren binnen Finland. In een paar weken tijd is Screentec er in geslaagd om massaproductie van gelaatsschermen op gang te zetten en ook is het CE merk keuringsproces al goed onderweg. Op het moment worden er al meer dan 30 000 gelaatsschermen per week geproduceerd en dit getal wordt constant opgeschroefd.

Jammer genoeg zijn het niet alleen gelaatsschermen waar een tekort aan is. Nieuwe maatregelen in Finland en de rest van de EU zorgen voor een groot tekort aan FFP3 maskers. Deze maskers beschermen de gebruiker tegen minstens 99% van fijne deeltjes in de lucht en lekken niet meer dan 2%, aldus de EU standaard eisen. Dit betekend dat deze maskers een zeer belangrijke vorm van bescherming zijn bij het voorkomen van infecties. Om deze FFP3 maskers in voldoende hoeveelheden beschikbaar te stellen is er snel actie nodig, zodat zowel zorg personeel en anderen voldoende beschermd zijn.

In het kader hiervan heeft Screentec recentelijk afspraken gemaakt met 5 Finse universiteitsziekenhuizen over de productie van bijna 6 miljoen FFP3 maskers. De productie hiervan zal Juni 2020 van start gaan. Om dit voor elkaar te krijgen zullen er flinke investeringen in productie apparatuur en logistieke voorzieningen nodig zijn, maar Directeur Dhr. Antti Taurianen is er zeker van dat Screentec dit voor elkaar zal krijgen: “Door het opzetten van de Visor V3 productie heeft ons bedrijf laten zien dat wij snel nieuwe productie op kunnen zetten en dat wij onze beloftes na komen. Mede hierdoor hadden de ziekenhuizen genoeg vertrouwen om ons als partner voor dit project te kiezen.”

Ondanks het feit dat het bedrijf het erg druk heeft de komende maanden, blijft Antti een nuchtere kijk hebben op de situatie: ” Door de Visor V3 productie hebben wij 18-26 nieuwe medewerkers in dienst kunnen nemen, dat is voor ons een forse toename. Wij zouden deze nieuwe mensen ook graag in de toekomst een baan kunnen bieden, dus nemen wij stappen om alles zo duurzaam mogelijk op te zetten zodat zij ook in de toekomst bij ons een baan hebben. Ons bedrijf bestaat al meer dan 30 jaar en dat hebben wij te danken door altijd aan de lange termijn te denken.

Over de vraag of de nieuwe PBM artikelen ook in de toekomst ondersteund worden, antwoordde Antti dat Screentec deze producten als een permanente toevoeging aan het assortiment ziet. Klanten kunnen dus ook de komende jaren bij Screentec terecht voor deze PBM producten.

 

‹ Terug naar Blog & Nieuws